Recenzia: Kortel Design Kanibal Race II.

Kortel Design Kanibal race 2

Chcel by som sa podeliť o moje skúsenosti a pocity s touto sedačkou. /Štefan Vyparina

Kanibal Race II. je vidno, že výrobca nijako nešetril na tejto sedačke, čo sa týka materiálov, naozaj je v nej to najlepšie a najľahšie čo sa dá na trhu zohnať. Spracovanie a prevedenie je naozaj TOP.

A teraz k samotnej sedačke, samozrejme je do detailu prepracovaná a všetko v tej sedačke je naozaj spravené tak, aby to malo čo najmenší odpor, naozaj malé detaily, ako sú kapsičky na schovávanie koncoviek zipsov, kapsa  na obidve strany pre Anti G…

kortel design kanibal race II
Kortel Design Kanibal Race II.

Prečo som som presedlal z ľahkých sedačiek na robusnejšie a ťažšie sedačky? Z jedného jediného dôvodu, na Superfinále v Columbii som lietal s light sedačkou a padákom OZONE ENZO 3, vkuse sa mi zadalo, že strácam na ostatných pilolotov pri dlhších preskokoch, nakoniec som si vypočul jednu štúdiu o aerodynamike sedačiek a vplyve na kĺzavosť padákov. Verte mi, ak máte padák s kĺzavosťou 10, a použijete obyčajný kokón , tak strácate na kĺzavosti jednu celú, to znamená, že váš padák kĺže iba 9. Pri obyčajnom lietaní, to pilot nejak nepociťuje, ale na veľkých pretekoch áno.

Na Kanibale Race II. mám nalietané s ENZOM 3 cca 9 hodín,  ťažko sa mi hľadala pretekárska sedačka, lebo som bol zvyknutý na light sedačky a tie boli fakt dosť senzitívne , preto mi nesedelo nič. 🙁

Táto sedačka mi sadla hneď, naozaj systém nastavenia ABS, to znamená senzitivity sedačky sa dá meniť počas letu, záleží v akých podmienkach lietate. Na Enze som to nastavil už počas prvých 20 min. lietania, potom som sa s tým už len hral, krásne sa mi lietalo, skoro vôbec som si nemusel zvykať na sedačku.

Sám som bol zvedavý ako bude reagovať a ako sa mi bude lietať, ak si vezmem DELTU 3, zo začiatku sa mi zdalo, že slabšie cítim padáčik, jednoducho odozva bola slabá, hneď som povolil ABS asi o cca 3 cm a bola to paráda. Pri 4-5 hodinových letoch vôbec necítim, že mi niečo vadí, naozaj užíval som si komfort.

Čo dodať na záver, konštruktérovi sa podaril naozaj husársky kus práce, klobúk dole.

Len tak mimochodom, sedačku nájdete aj v našom obchode – sme exkluzívnym zástupcom Kortel Design na Slovensku.

Presnú špecifikáciu výrobcu nájdete na tejto stránke.